Србија

Велики Volkswagen долази у Србију?

Економисти у Србији спекулишу да у Србију долази Volkswagen, након што је предсједник ове земље Александар Вучић, не откривајући детаље, поновио да је у преговорима са два велика произвођача аутомобила.

„Ми сада преговарамо са два фантастична произвођача аутомобила, срце и душу ћу да оставим да један дође, један је међу највећим европским, а други међу највећим свјетским. Тресем се од страха да добијем позитиван одговор јер знам да је то спас Србије“, рекао је Вучић на телевизији Пинк.

На питање о којим би аутомобилским компанијама могла бити ријеч, Слободан Аћимовић, професор Економског факултета, казао је за Курир да се највјероватније ради о Volkswagenu, који је и прије неколико година био актуелан.

„Мислим да је Volkswagen тада ипак изабрао Турску, али је колико сам схватио на крају одустао од те инвестиције. У том смислу је врло могуће да је сада код нас ријеч управо о тој инвестицији о којој се говорило прије неколико година. То ми указује и на значај Volkswagena јер свака паметна компанија инвестира у вријеме кризе у нади да ће то тржиште почети скоковито да расте уз, наравно, потпуно смиривање у ланцима снабдијевања у аутомобилској индустрији и враћање бар на оне ковид услове пословања, с обзиром на то да су услови пословања који се тичу Украјине додатно успорили производњу у аутомобилској индустрији“, закључује Аћимовић.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!