Свијет

У Бијелој кући се срели Бајден и Ђурић

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил саопштио је данас на Твитеру након сусрета српског амбасадора у Вашингтону Марка Ђурића и предсједника САД Џозефа Бајдена, да је то потврда важности партнерства двие земље, дугог 140 година.

-Задовољство је видети одличног амбасадора пријатељске земље у Бијелој кући заједно са предсједником САД. Ово је знак важности партнерства које дијелимо са Србијом више од 140 година – навео је Хил на Твитеру.

Ђурић је рано јутрос твитовао да је имао краћи сусрет и разговор са Џозефом Бајденом ове седмице, као и да је имао част да се упише у званичну књигу гостијију Бијеле куће.

-Високо цијенимо овај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим односима који посљедњих година биљеже континуирани тренд раста у бројним областима. Као одговоран и поуздан партнер у међународној аједници, Србија наставља да досљедно спроводи политику регионалне стабилности, залажући се за мир и просперитет цијелог западног Балкана. Наставком марљивог рада на економском развоју, реформама и модернизацији, враћамо дуг себи, али и стичемо поштовање других – навео је Ђурић.

Подијели...
Извор
ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!