Спорт

Билећани истрчали традиционалну „трку за душу“ у Острошком полумаратону

У традиционалном Острошком полумаратону, једном од најтежих у региону, који је одржан данас са стартом од Саборног храма Светог Василија у Никшићу до манастира Острог побиједио је Ђуро Борбељ из АК Апатин (01:11:29) док је друго мјесто и ове године заузео Милан Митровић из Београда (1:16:29), а у женској конкуренцији тријумфовала је Оливера Јевтић (01:23:03) из АК Младост Ужице која је била и промотер овогодишњег Петог Међународног атлетског такмичења “Острошки полумаратон”.

Иза Јевтићеве са приличним заостатком на циљ је стигла прошлогодишња побједница Лусиа Кимани Марчетић из Приједора (01:35:23).

На полумаратону учешће је узело 225 такмичара и такмичарки из свих крајева региона. Манифестацију је свечано отворио предсједник општине Никшић Марко Ковачевић.

Билећа је имала 6 учесника и како незванично сазнајемо трку су успјешно завршили сви наши такмичари. У кадру су два такмичара из Билеће Љубо Тркља и Миљан Ковачевић који су у циљ стигли истовремено.

ФОТО: Љубо Тркља и Миљан Ковачевић

Организатор “трке за душу”, како га зову такмичари“, је Атлетски клуб “Никшић” у сарадњи са ТО Никшић и Савјета за спорт овог града.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!