Спорт

Билећанин успјешно истрчао маратон у Јерусалиму

Билећки маратонац Бранко Хрњаз успјешно је истрчао маратон у Јерусалиму.

Трчати маратон у граду у коме је сваки милиметар површине везан за историју, културу, традицију, посебна је инспирација и доживљај.

Стаза је била изузетно тешка и захтјевна, са перманентним успоном. Ни вријеме није било наклоњено такмичарима, дан је био најхладнији у посљедњих 70 година. Падала је киша, дувао вјетар. Почетак трке био је у седам сати ујутро.

Јерусалимски интерпланетарни маратон окупио је око 25.000 такмичара у свим тркама.

Маратонску трку завршило је 577 такмичара, а међу њима и Бранко Хрњаз, маратонац из Билеће.

– Јединствен маратон. Незабораван. Величанствен. Једноставно, немам ријечи да опишем осјећања и емоције које су ме испуниле. За овај маратон сам се посебно припремао. И физички и психички. Читао сам Свето писмо и друге књиге које су ми помогле у психичкој припреми за трку. Напајао сам се на извору вјере. Љубав је покретач свега. Трчећи улицама Јерусалима, савладавајући тешке успоне, присјећао сам се прочитаних страница Новог завјета. Навиру емоције, подсјећања на српске везе са овим светим градом – Светог Стефана који је помагао манастире у Јерусалиму, Светог Саве који је у два наврата боравио у Светој земљи, Светог краља Милутина који је подигао манастир Светог арханђела Михаила и Гаврила, као и цркву на гори Синај посвећену Светом Стефану – описује Хрњаз.

Он ће дуго препричавати емоције и напајати се снагом и вјером са свих мјеста из Свете земље.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!