Друштво

Билећа: Буџет мањи за око 1,5 милиона КМ у односу на прошлу годину

На јуче одржаној сједници Скупштине општине Билећа одборници скупштинске већине усвојили су буџет за наредну годину у износу од 9.153.477 КМ.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Љубо Вуковић рекао је да буџет није развојни, већ потрошачки, односно мањи је за око 1,5 милиона КМ у односу на претходну годину.

Вуковић је истакао да су уложили амандман да се повећа грант за билећки Дом здравља и да се свим радницима исплати од 400 до 500 КМ, који већина није прихватила, па одборници овог клуба нису ни гласали за овај приједлог буџета.

На сједници СО Билећа изгласана је Одлука о стипендирању редовних студената, али само оних, који звања стичу на државним факултетима.

За стипендије је планирано издвојити 70.000 КМ из буџета.

Конкурс за додјелу стипендија ће бити објављен на сајту Општине Билећа и другим средствима информисања, а право конкурисања имају сви редовни студенти државних факултета, осим студената прве године факултета.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић изразио је наду да ће се предложени буџет остварити.

Подијели...
Извор
Билећа OnlineРадио Билећа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!