Невесиње

Подигнута оптужница против девет Невесињаца. Терете се за ратни злочин у мјесту Зијемље

Тужилац Посебног одјељења за ратне злочине подигао је оптужницу против девет лица које се терете за ратни злочин почињен у мјесту Зијемље, између Невесиња и Мостара, у љето 1992. године.

Оптужени су некадашњи команданти и припадници Војске Републике Српске који се терете се убиство око 100 жртва бошњачке националности са подручја Невесиња, међу којима је било више десетина жена, лица старије животне доби, као и дјеце од 15 дана до двије године, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени су Здравко Кандић (64), Драган Ђурђић (54), Драган Иванишевић (58), Горан Дошло (54), Милан Трифковић (54), Синиша Кандић (51), Драгослав Аћимовић (51), Младен Кандић (59) и Дамир Антељ (54).

У саопштењу се наводи да су у почињеном злочину убијене готово цјелокупне породице Плоскић, Шипковић, Аличић, Алибашић, Махинић, Брајевић, Чопељ и друге жртве.

Посмртни остаци 49 лица су пронађени, док се за посмртним остацима 47 жртава још трага.

Наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем 88 свједока, од којих ће осам свједочити уз додијељене мјере заштите, једног стручног вјештака и прилагањем 116 материјалних доказа.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!