Федерација БиХ

БиХ лакрдија дигиталне трансформације. Електронски систем управљања документима није заживио ни након 15 година

До сада је само 27 од 73 институције БиХ успоставило електронски систем управљања документима (ДМС). Ако би се та „брзина“ задржала и у будућности, систем пословања без папира у институцијама БиХ био би успостављен тек за 22 године.

То је невела Канцеларија за ревизију институција БиХ у ревизији учинка „Електронско управљање документима у институцијама БиХ“.

Овај податак најбоље осликава због чега БиХ значајно заостаје за осталим земљама Европе у дигиталној трансформацији друштва. Ревизори се позивају на податке УН о развијености е-управе, гдје је БиХ на 94. мјесту од 193 рангиране земље, а на претпосљедњем мјесту од 44 европске земље у 2020.

Због чега је ДМС уопште битан?

Укратко, ДМС прати пролаз документа унутар неке организације и омогућава јефтинији рад и рад без папира што је посебно значајно у условима пандемије.

Предности ДМС су смањење трошкова архивирања, флексибилност у доступности информација и података, повећање безбједности података и информација, повећање ефикасности унутар организације, дистрибуција докумената и лакша претраживост, еколошки аспекти и друштвено одговорно пословање.

– Стварање е-управе у БиХ је започето 2006. и још није завршено. Према Годишњем извјештају о напретку Канцеларије координатора за реформу јавне управе за 2018. годину, област е-управа је област с најмањом реализацијом циљева, досада свега 60 одсто, а за 2018. остварени напредак је износио само три процента – пише у ревизорском извјештају.

На нивоу институција БиХ не постоји правни оквир којим се регулише обавеза и начин успоставе ДМС у институцијама БиХ и који електронско канцеларијско пословање означава као примарно.

Такође, на нивоу институција БиХ не постоји централно тело за е-управу с јасно утврђеним надлежностима које би координисало успоставу ДМС у институцијама БиХ. Савјет министара је Служби за е-владу при Генералном секретаријату додијелио централну улогу у области е-управе, али није осигурао јасан мандат и одговарајућу организациону позицију.

Према резултатима упитника, успостављено је девет различитих софтвера за ДМС у институцијама БиХ, од којих је најзаступљенији ОWИС. Постоје још и интерно развијени софтвери за ДМС, а њихова вриједност је непозната. Распон вриједности набављених ДМС-ова се креће од пет хиљада до 2,5 милиона КМ.

Према доступним подацима, до сада је у успоставу ДМС у институцијама БиХ уложено више од 5,5 милиона КМ. Проблем је што су институције набавиле ДМС који нису компатибилни један другом, због чега је могуће отежано повезивање и размјена података.

КО ЈЕ УСПОСТАВИО СИСТЕМ

КО ЈЕ УСПОСТАВИО СИСТЕМИнституције БиХ које су потпуно упоставиле ДМС су: Агенција за државну службу, Агенција за форензична испитивања и вештачења, ИДДЕЕА, Агенција за јавне набавке, Агенција за полицијску подршку, Агенција за предшколско, основно и средње образовање, Агенција за безбедност хране, Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања, Дирекција за цивилну авијацију, Дирекција за европске интеграције, Дирекција за координацију полицијских тела, СИПА, Државна регулаторна агенција за радијациону и нуклеарну безбедност, Гранична полиција, Институција омбудсмена за људска права, Министарство одбране, Министарство правде, Министарство спољне трговине и економских односа, Министарство спољних послова, Министарство за људска права и избеглице, Председништво, Служба за послове са странцима, Управа БиХ за заштиту здравља биља, Канцеларија за разматрање жалби, Канцеларија за ветеринарство, Уставни суд и ВСТС БиХ.

Подијели...
Извор
ЕУРОБЛИЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!