Невесиње

Болница Невесиње добија ЦТ апарат

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је јуче у Бањалуци споразум о расподјели донаторских средстава Савјета министара за пет здравствених установа у Српској за набавку опреме укупне вриједности 3,7 милиона КМ.

Средства су намијењена за набавку магнетне резонанце за болницу „Свети Врачеви“ у Бијељини, по једног ЦТ апарата за болнице у Градишци и у Невесињу, апарата за ултразвучно разбијање каменца за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву и за нови дигитални РТГ апарат за Дом здравља у Бањалуци.

Шеранић је рекао да су овим споразумима здравствене установе добиле могућност да набаве вриједну опрему што ће побољшати квалитет здравствене заштите становника и пацијената у мјестима гдје се ове здравствене установе налазе.

– Ово су били захтјеви здравствених установа које смо били у прилици да обрадимо у прошлој години и цијенили смо сходно приоритетима и потребама које имају те установе за опремом. Овим спразумом смо регулисали права и обавезе у реализацији активности – навео је Шеранић.

Директор бијељинске болнице „Свети Врачеви“ Златко Максимовић рекао је да је ово велики дан за ову установу и за општине које јој гравитирају.

– Имамо магнетну резонанцу која је стара више од 11 година и која је у посљедње вријеме често у квару, тако да ћемо овим повећати степен задовољства наших корисника услуга. Здравствену заштиту дижемо на виши ниво – истакао је Максимовић.

Директор болнице у Невесињу Велибор Миливојевић рекао је да се у пандемији вируса корона покварио ЦТ апарат, те су због тога били принуђени да пацијенте излажу већем труду, а здравстену установу финансијским потешкоћама.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!