Србија

Србија добила сагласност свих европских земаља за отварање нова четири поглавља преговора са Унијом

Све земље чланице Европске уније данас су дале сагласност да Србија 14. децембра на Међувладиној конференцији са ЕУ отвори кластер 4, који се односи на Зелену агенду и одрживу повезаности, сазнаје Танјуг у Бриселу.

Сагласност да Србија сљедеће недјеље отвори сва четири поглавља у оквиру кластера 4 постинута је у оквиру Радне групе Савјета ЕУ за проширење, а биће званично потврђена на састанку амбасадора ЕУ.

У оквиру кластера 4, Србија ће отворити преговоре о транспортној политици, енергетици, трансевропским мрежама као и поглавље о животној средини и климатским промјенама.

Планирано је да на Међувладиној конференцији ЕУ Србија, која је заказана за 14. децембар у Бриселу, на којој ће кластер 4 бити отворен, присуствују премијер Србије, Ана Брнабић и министар за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић.

Кластер 4 се односи на „зелену агенду и одрживу повезаност“, обједињује поглавља или области која су везана за транспорт, енергетику, трансевропске мреже, заштиту животне средине и климатске промјене.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!