Бања Лука

Градоначелник Бања Луке потрошио 700.000 КМ чистећи снијег којег није било

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке потрошио је 700.000 КМ чистећи снијег којег, према извјештају Републичког хидрометеоролошког завода, скоро није ни било у првој половини године.

Додају да увидом у документацију Градске управе Бањалука, Одјељења за саобраћај и путеве – ставке заједничке комуналне потрошње, у ставкама расхода за услуге зимске службе види се да је у буџету за те потребе било додијељено 700.000 КМ, преносе Вијести.

Како се наводи, нешто мање од пола новца, и то 324.774,48 КМ потрошено је у јануару када је било 10 сњежних дана, фебруару са три и марту са пет сњежних дана.

„Најстрашнији зимски услови које је Станивуковић имао били су у јануару када је било 10 сњежних дана с просјечном висином снијега од 7,9 центиметара. Остатак новца из буџета, тачније 375.882,52 КМ додијељених искључиво за чишћење снијега потрошено је у априлу када је имао три сњежна дана с просјечном висином сњежног покривача од 1,5 центиметар и мају и јуну када снијег није падао“, пише у подацима.

Подаци хидрометеролошког завода показују да је снијег у првој половини ове године мање падао у односу на претходну када је Градска управа Бањалука потрошила укупно 587,435КМ.

Подијели...
Извор
Вијести.ба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!