Невесиње

Вршњачко насиље у Невесињу шокирало је јавност

Вршњачко насиље у учионици једне основновне школе у Невесињу шокирало је јавност.

Снимак овог инцидента био је постављен на јутјубу, међутим убрзо након што се појавио и на друштвеним мрежама је уклоњен.

На снимку се могло видјети иживљавање над дјететом који лежи на поду, а цијела ситуација, што је најгоре, одвија се у учионици, преноси Топ портал.

Да ситуација буде још гора ово није усамљен случај јер се у невесињској основној школи истражују два случаја вршњачког насиља у два одјељења.

Према информацијама родитеља које су се такође појавиле на друштвеним мрежама ради се о ученицима седмог разреда основне школе.

Да проблем постоји и да се решава потврдила је и директорка Основне школе „Ристо Пророковић“ Невесиње Мара Шаран.

Шаран наглашава да се у школи поступа по закону и у складу са законским актима, као и у складу са протоколом о поступању у случају вршњачког насиља.

„При самом сазнању одмах смо приступили свим радњама које су законом прописане. Обавештена је и Полицијска станица и Центар за социјални рад и Министарство образовања. Све се ради у складу са законом и поступак је још увијек у току“, рекла је Шаран.

Додаје да је и особа која је објавила снимке и имена дјеце, изложила опасности дјецу и пријављена је Полицијској станици Невесиње.

Шаран у више наврата наглашава да је све у поступку утврђивања од стране школе и свих надлежних установа.

Вршњачко насиље у посљедњих неколико година у порасту је у цијелој БиХ и региону.

Сваких неколико дана у медијима или на друштвеним мрежама појаве се брутални снимци иживљавања дјеце над другом дјецом.

Неки од тих случајева завршавали су трагично.

Подсјетимо да је прошле године након самоубиства дјетета у Новом Травнику објављена информације да је оно трпило дуги период вршњачко насиље и да је управо то разлог самоубиства.

Због овога и сличних случајева важно је о вршњачком насиљу говорити и упозоравати јер када се догоди најгори сценарио онда је касно за било какве радње и упозорења.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!