Република Српска

Околић потврдио: Већина Срба у ОС БиХ прешла би у Војску Републике Српске

Већина припадника Оружаних снага БиХ српске националности спремна је да пређе у Војску Републике Српске, ако би била поново формирана, изјавио је за РТРС замјеник министра одбране Мирко Околић и тако потврдио раније наводе српског члана Предсједништва Милорада Додика да би у таквом сценарију 80 одсто Срба напустило заједничку војску.

Из Министарства одбране БиХ пожурили су да демантују Додика, тврдећи да српски војници и официри нису били анкетирани. И Околић каже да није било анкета, али истиче да је наведени податак тачан.

„Додик влада тачним податком и процентом, зато што има нешто што је јаче од анкете. Дошло се до тога тако што су припадници Оружаних снага из реда српског народа долазили код својих претпостављених и старјешина и сви су рекли ако до тога дође да на њих могу рачунати“, истиче Околић.

Околић каже и да су односи у Оружаним снагама нарушени, посебно након што је министар одбране Сифет Поџић, без сагласности Предсједништва БиХ, одгодио вјежбу са Војском Србије на Мањачи.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!