Политика

Билећка скупштина усвојила буџет. Билећани с пажњом прате НСРС и чекају одговор хоће ли на пријевремене изборе

На јуче одржаној седмој редовној сједници Скупштине општине Билећа усвојен је Извјештај о извршењу буџета општине Билећа за период јануар- јун 2021.године, као и Нацрт буџета општине Билећа за 2022. годину.

Остварена буџетска средства за период јануар – јун износе 4.202.245 конвертибилних марака. Нацрт Буџета за 2022. годину планиран је у износу од 10.753.477 КМ, што је за 1 % више у односу на претходну годину.

Међутим само годину дана након конституисања нове власти у Билећи дошло је до нове политичке кризе и иницијативе опозиционих партија на челу са СНСД-ом да се локални парламент распусти. Билећани ће с пажњом пратити републички Парламент и 19. редовну сједницу НСРС када ће добити и одговор хоће ли на пријевремене изборе.

Иако је било покушаја да се тачка дневног реда о распуштању локалног парламента повуче са дневног реда до тога ипак није дошло и о овој иницијативи расправљаће посланици НСРС. Приједлог одлуке о распуштању Скупштине општине Билећа је 20. тачка дневног реда и није познато када ће посланици расправљати о овој теми с обзиром да су претходни дан засиједања исцрпили тек 5 тачака дневног реда.

Подијели...
Извор
Билећа Online
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!