Друштво

Петровић транспортован у УКЦ РС

Генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић транспортован је у Универзитетски клинички центар Републике Српске, потврдио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Кустурић је рекао да је због сложене метеоролошке ситуације Петровић друмским путем довезен из Фоче у Лукавицу, а потом транспортован из Лукавице за Бањалуку гдје је примљен у УКЦ.

Петровић је јуче примљен у Универзитетску болницу у Фочи са повредом вратне кичме и преломом десне надлактице. Повријеђен је јуче ујутро у саобраћајној незгоди на путу Фоча-Тјентиште.

Кустурић је навео да је ово био 38 ваздушни медицински транспорт у овој години.

Он је додао да припадници Хеликоптерског сервиса и даље настављају да успјешно обављају своје задатке транспорта пацијената ваздушним путем због све већег броја захтјева за овим начин транспорта посљедњих година.

Истакао је и да је порастао број операција гашења пожара из ваздуха које су ове године припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске извршавали у великом броју у сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите.

„Као што је познато, за обје врсте операција, неријетко, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске добијају позиве из Федерације БиХ што је знак да је Хеликоптерски сервис стекао и оправдао повјерење грађана и институција изван Републике Српске“, закључио је Кустурић.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!