Наука

Договорена сарадња Електропривреде РС и академске заједнице

Руководство предузећа “Електропривреда Републике Српске” и представници академске заједнице договорили су сарадњу на конкретним пројектима на којима ће академска заједница уско сарађивати са Матичиним предузећем МХ “ЕРС”.

Ове активности уједно су и резултат сарадње на основу споразума о разумијевању и сарадњи, који су прошле године потписали ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, предсједник Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого и генерални директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић.

Састанку су присуствовали генерални директор МХ “ЕРС”, Лука Петровић, представници РиТЕ “Угљевик”, РиТЕ “Гацко”, “Хидроелектрана на Требишњици”, “Хидроелектрана на Дрини” Вишеград, дирекције за инвестиције и дирекције за организационо-правне послове у МХ ЕРС и академске заједнице у име Универзитета у Бањалуци са Машинског, Природно-математичког, Електротехничког и Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета.

Делегацију Универзитета у Сарајеву чинили су представници Електротехничког факултета и Машинског факултета. Састанку је присуствовао и предсједник Kомисије за координацију сарадње са “Електропривредом Српске”.

Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!