НевесињеРепублика Српска

Србија наставља подршку Српској. Још значајнија подршка за Невесиње

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком о свим актуелним питањима у региону и заједничким пројектима у којима учествују Србија и Република Српска.

Вучић је обећао да ће Србија да настави са још значајнијом подршком општинама Невесиње, Костајница, Дубица и Дрвар, али и даљим улагањима у просвјетну и здравствену инфраструктуру у свим дијеловима Српске.

Он је потврдио опредјељење Србије да са великим финансијским средствима учествује у изградњи ауто-пута Сремска Рача-Бијељина, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Додик је истакао да је тај пројекат од стратешког значаја за Републику Српску и захвалио Републици Србији на великој помоћи и подршци.

Говорећи о актуелној ситуацији у БиХ, Вучић је нагласио да ће Србија увијек подржавати Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ, као и њихову пуну примјену.

Српски члан Предсједништва је подсјетио да су Републици Српској годинама отимане надлежности које јој по Дејтонском споразуму припадају и нагласио да ће се Српска, мирним путем, залагати за враћање права и правде предвиђене Уставом БиХ.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!