Требиње

Компанија Swisslion Родољуба Драшковића улаже у обновљиве изворе енергије

Hifa Oil и Swisslion Таково потписали уговор о изградњи највеће приватне фотонапонске електране у БиХ.

Након вишемјесечних преговора, компанија Hifa Oil – највећи приватни дистрибутер нафте и нафтних деривата је потписала уговор о изградњи соларне електране по систему „кључ у руке“ са компанијом Swisslion Таково.

Електрана ће бити инсталирана на површини од преко 20.000 м2. Годишња производња соларне електране ће бити већа од 5.000 MWh. На овој соларној електрани ће бити постављени монокристални соларни панели задње генерације реномиране компаније Longi са half cut технологијом. Такођер, по пројекту ће бити уграђени инвертери произвођача Huawei, који је тренутно број 1 произвођач соларних инвертера у свијету, са ефикасношћу већом од 99%.

Компанија Hifa Oil и сектор Еуро Солар су овлаштени дистрибутер компаније Longi и Хуаwеи за Босну и Херцеговину. Наш циљ је да нашим клијентима омогућимо технички најбоље, најефикасније и економски оправдано рјешење.

„Обновљиви извори енергије полахко али сигурно из алтернативних прелазе у примарне изворе, у складу са тим трендом Hifa Оил гради своју позицију поузданог пословног партнера који може одговорити и мега пројектима као што је пројекат у Требињу“, истиче Кенан Ахметлић, извршни Директор Hifa Oil-a.

Исплативост оваквих инвестиција се креће 4 до 7 година те спадају у ред високопрофитабилних пројеката са брзим роком отплате.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!