Свијет

Стиже нам први турски аутомобил. Погледајте TOGG (ВИДЕО)

Управа ТОGG-а објавила је на друштвеним мрежама видео на којем се може видјети како се прототип првог турског аутомобила ТОGG креће на стази Истанбул Парка на којој се возе трке Формула 1, јавља Агенција Анадолија.

На видеу се могу видјети нови детаљи у вези са процесом производње и монтаже турског аутомобила, а потом се види и прототип ТОGG -а како се креће на стази Истанбул Парка.

„Наше паметно СУВ возило, чије су дозволе електронског и механичког система и процеса производње функционалних прототипа завршени у Турској, добио је одобрење. Послали смо наше функционалне прототипове у акредитоване центре за тестирање ради провјере сигурносних, термичких и динамичких перформанси и теста издржљивости“, навели су из Управе ТОGG -а.

На видео снимку се види како инжењери ТОGG -а припремају возило за вожњу од самог почетка производње да би на крају возило тестирали на стази Истанбул Парка.

На снимку је објављено да је за убрзање аутомобила од 0-100 км по часу требало 4,8 секунди, а ова вриједност је постигнута док су се у возилу налазила четири путника, укључујући возача.

ВИДЕО: en.yerliotomobil.org

Управа ТОGG -а у октобру је објавила да су извршена сва аеродинамичка и аероакустична тестирања возила.

Први серијски произведени аутомобил с траке требао би изаћи у посљедњем кварталу 2022. године. Годишњи пројектовани производни капацитет биће 175.000 возила, за шта ће бити ангажовано 4.300 радника.

До 2030. године је планирана производња електричних и с њима повезаних пет различитих модела аутомобила.

Подијели...
Извор
Анадолија
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!