Привреда

Министар енергетике Ђокић у радној посјети Електропривреди РС

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић боравио је у радној посјети МХ “Електропривреда Републике Српске”. Са Управом Матичног предузећа разговарао је о планираним и пројектима у току,  чији је инвеститор ЕРС са акцентом на соларну електрану “Требиње 1”.

Изградња електране “Требиње 1” инсталисане снаге 73 мегавата, почиње на прољеће идуће године, речено је након састанка.

Осим соларне електране “Требиње 1” ЕРС ће градити и соларне електране “Требиње 2” и “Требиње 3”, чија снага ће бити по 55 мегавата.

“План је да све три соларне електране буду завршене у року од двије године од дана почетка радова”, изјавио је ресорни министар.

Ђокић је додао да ЕРС наставља са активности на изградњи пројеката вјетроелектране “Хргуд” у Берковићима, те хидроелектрана “Дабар”, “Билећа” и “Бук Бијела”.

У наредних пет до десет година енергетска слика Српске ће бити потпуњено измијењена, јер ћемо добити велике енргетске објекте који ће повећати обим производње зелене енергије, чиме ће наша земља показати висок ниво одговорности према споразуму који имамо са Енергетском заједницом, односно директивама ЕУ”, навео је Ђокић.

Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!