Србија

Вучић: Жао ми је што су српско јединство разбили амерички представници

Након што се замјеник америчког државног секретара за Западни Балкан Габријел Ескобар похвалио како је заслужан што су спријечене идеје Милорада Додика о јединственом наступу политичара из Републике Српске, огласио се предсједник Србије Александар Вучић.

Изразио је жаљење што су Американци успјели да разбију српско јединство у Српској.

Дио опозиције која је нејединство манифестовала на посљедњој сједници Народне скупштине и даље негира да дјелују по наредбама Ескобара. Спремни чак и да критикују српског предсједника.

Српско јединство, као надидеолошка и надстраначка категорија, кроз историју је српским опортунистима било ноћна мора. Па и посљедње – краткорочно, изнуђено „Инцковим законом“ и манипулативним одлучивањем Уставног суда БиХ.

У удруженом подухвату разградње српског, устројено је „антисрпско јединство“. Сарајево, Брисел, Вашингтон…. смјењивали су се у спиновању неодржаних сједница, неутемељених оптужби, неаргументованих пријетњи.

И док се та неваљалштина мултипликовала, темељи јединства су, ипак, опстајали. Све док се заклете „добрице“ из Бијеле куће нису латиле телефона, тајно!

И своје недјело признали, јавно!

Ко је продао „српско јединство“ за шаку америчких долара, „добрице“ су прећутале! Српски предсједник Александар Вучић овом својеврсном трговином, разочаран!

– Жао ми је што не постоји више јединство у Републици Српској, а посебно ме погодила чињеница да су амерички представници отворено рекли да су успели да разбију то јединство – рекао је Вучић.

Подијели...
Извор
РТРС
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!