Наука

Расписана четири конкурса за додјелу студентских стипендија

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас четири конкурса за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској.

Студентима ће бити додијељено укупно 1.065 стипендија.

– Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 650 стипендија, у категорији студената дефицитарних занимања првог циклуса студија биће додијељено 65 стипендија, у категорији осталих  студената првог циклуса студија ће се додијелити 335 стипендија, док ће се студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелити 15 сипендија – наводи се у саопштењу Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Стипендије се додјељују 10 мјесеци. Мјесечни износ стипендије је 200 марака и исплаћиваће се у складу са расположивим средствима у буџету.

Министартво је у 2021. години додијелило 1.000 стипендија студентима у Републици, а у буџету средства за те намјене износила су 2.000.000 марака. Реализација исплата стипендија за 2021. годину је у току и окончаће се до краја године.

До октобра 2021. године исплаћено је осам стипендија.

Конкурси ће бити отворени 20 дана од дана објављивања, односно до 22.11.2021. године.

Подијели...
Извор
РТРС
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!