Требиње

Петровић: Тражимо хапшење руководства ПДП-а и забрану дјеловања ове партије на територији БиХ

ГО СНСД Требиње затражио је од надлежних институција Републике Српске процесуирање руководства ПДП-а након оптужби бившег високог функционера ПДП-а Славка Вучуревића да је врх станке умијешан у криминал и корупцију и да је под утицајем страних фактора.

„Много је тема о власти да је корумпирана, да се много спинује и лаже. Никада опозиција није хтјела да прокоментарише своје двориште. До јуче нисмо могли ни слутити у каквом је стање њихово двориште. Благо је рећи да је катасторфа у ПДП-у“, рекао је Лука Петровић, предсједник Градског одбора СНСД Требиње.

Он је поручио да је порука јасна и да није проблем што се ПДП топи, него како је на политичкој сцени могао да опстане овакав политички субјекат.

На сједници ГО СНСД Требиње донесена су три закључка:

„Позивамо надлежне институције Српске да се руководство ПДП-а притвори до даљњег, док се не документују криминал, издаја, станови, стипендије и корупција. Позивамо ЦИК да забрани дјеловање ПДП-а на територији БиХ. Сви кадрови ПДП-а који не поднесу оставке, сматраће се да су дошли на корумптиван начин до тих позиција“, саопштио је Петровић на конференцији за медије.

Нико од лидера и посланика није демантовао наводе Славка Вучуревића, поручио је Петровић.

„Сваки грађанин мора да зна истину. Када би којим случајем ова опозиција добила власт, не би било ни плата, ни пензија, ни инвестиција. Свако ко ради прави грешку, али опозиција има одријешен језик и не ради ништа“, поручио је Петровић.

Након 18 година ПДП је напустио Славко Вучуревић који је оптужио странку за криминал и корупцију и поручио да ПДП ради под утицајем странаца, узима паре и обмањује чланство.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!