Политика

Шаровић: „Ало човјече доста је више“

„Ало човјече, доста је више“ Шаровић поручује да Српска због Додикове политике има више непријатеља него пријатеља

Предсједник СДС, Мирко Шаровић поручио је данас да је дошао тренутак да се лидеру СНСД, Милораду Додику каже „доста је“.

Ово је тренутак када морамо да Додику кажемо: “Ало човјече, доста је више. Не можеш као таоце да држиш милион људи са неком причом, коју само ти разумијеш”, истакао је Шаровић.

Он додаје да се Додик мора спријечити да Републику Српску не уведе у кризу у којој ће доминирати страх од инцидената и сукоба.

Шаровић истиче да је легитимно да се тражи враћање неких надлежности, али не на начин како то сад хоће Додик.

– Ово је једна авантура у коју Додик води Републику Српску. Ово је једно сљепило и ми ћемо да га зауставимо. Биће нас све више јер не смијемо дозволити да Република Српска упадне у проблеме – наводи се Шаровићева изјава у саопштењу из СДС.

Истиче се да се мора сачувати мир и безбједност.

Шаровић каже да не вјерује Додику да је за своје потезе обезбиједио подршку неколико земаља ЕУ.

– Не вјерујем у то. Запазио сам изјаву која је дошла из Београда од предсједника Србије Александра Вучића и по мени она је прилично јасна. Ја је читам на једноставан начин. Ствари је поставио на своје мјесто и рекао да подржава територијални интегритет БиХ, Дејтонски споразум и територијални интегритет Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине. Да је дијалог једини начин за рјешавање одређених проблема и да једностране одлуке с било које стране он не подржава – наводи Шаровић.

Он је мишљења да је то упућено Милораду Додику.

– Порука из Београда је врло важна у овом тренутку поготово за Републику Српску, јер је то матрица понашања и у Републици Српској и долази са тако високог мјеста у Србији – истиче Шаровић.

Он је рекао да не зна да ли Додик има неку другу подршку, али је мишљења да Република Српска због политике каква се води има више непријатеља него пријатеља.

– То је забрињавајуће, јер је Република Српска остала без пријатеља на међународном плану – сматра Шаровић.

Он је закључио да Дејтонска архитектура нема алтернативу и да није добро за Републику Српску ићи у распакивање Дејтона.

Подијели...
Извор
ЕУРОБЛИЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!