Република Српска

Додик: Боље да одем достојанствено а не као полтрон. Нисам глуп да се јуначим пред Америком али није у праву(ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанаку у Београду упознати предсједника Србије Александра Вучића са политичким развојем ситуације у БиХ и са тим да Република Српска не вјерује у слаткорјечиве, лажне добре намјере неких западних фактора и Бошњака.

И овај састанак представља континуитет ранијих састанака. Разговарамо о ситуацији и договарамо се о могућим реакцијама које су увијек везане за наша права – рекао је Додик и додао да у Сарајеву увијек покушавају да “донесу неку одлуку да смире Републику Српску, а послије тога по правилу слиједи још гора одлука”.

Додик каже да разумије шта Србија може да учини, а шта не, те да од Вучића не тражи подршку у цијелости, али очекује разумијевање које мора да постоји.

Додик је нагласио да многи који одлучују о БиХ само површно гледају право, устав и међународне акте и са позиције политике силе покушавају да креирају односе.

– Ми морамо то да зауставимо јер након годину ништа од Републике Српске неће бити. Ја сам човјек који је уложио свој политички живот у ово. Чујем данас свашта о себи, а боље да одем часно и достојанствено него да будем полтрон и ломљив. Нисам глуп да би се јуначио пред Америком, али Америка није у праву, “тетоши” неке Србе овдје, подваљује и покушава да нам наметне рјешења, прича о заједничкој држави, а прави муслиманску државу којом су веома задовољни у Сарајеву – рекао је Додик.

Он је истакао да је потпуно видљив уједињени политички блок Бошњака, што није случај са представницима Срба, пише РТРС.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!