Култура

Електропривреда РС генерални спонзор Манифестације поводом вијека од доласка Донског корпуса

За 1. новембар планирана је Манифестација Донцима у част, коју приређује Завичајни клуб Освит из Билеће поводом стогодишњице од доласка Донског кадетског корпуса у Билећу, а генерални је спонзор скупа је Електропривреда Републике Српске (ЕРС), речено је Срни у овом предузећу.

Предсједник Завичајног клуба Освит из Билеће Миодраг Хрњез рекао је да ће, захваљујући подршци ЕРС-а и генералног директора овог предузећа Луке Петровића, ова манифестација бити на завидном нивоу.

Хрњез је истакао да се на свечаној академији, која ће бити приређена у Билећи 1. новембра, очекује присуство еминентних гостију из Русије, као и званичника Републике Српске.

Он је навео да ће међу истакнутим гостима из Русије бити и генерални директор Гаспром медија групе, као и командант Донског кадетског корпуса.

Захваљујући ЕРС-у и генералном директору Луки Петровићу успјећемо да на свечану академију окупимо завидан број културних прегалаца, очекујемо долазак Иване Жигон, првакиње драме у Народном позоришту у Београду, те културно-умјетничких друштава и хорова из Херцеговине, тако да ће академија бити на високом нивоу, рекао је Хрњез.

Он је навео да вјерује да ће овај догађај имати велики одјек у Русији, те истакао да је обиљежавање 100 година од доласка Донског кадетског корпуса у Билећу велики догађај не само за Билећу и Херцеговину, него и за Републику Српску.

Из ЕРС-а су поручили да је ова компанија увијек спремна да подржи квалитет и подстакне очување традиције и културне баштине.

Свечана академија Донцима у част поводом јубилеја 100 година од доласка Донског корпуса у Билећу биће одржана у Дому културе Јевто Дедијер у Билећи 1. новембра, са почетком у 19.00 часова.

Подијели...
Извор
СРНА
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!