Република Српска

Сутра посебна сједница НСРС. Да ли ће посланици „протјерати“ Агенцију за лијекове БиХ из Српске

Народна скупштина Републике Српске одржаће сутра посебну сједницу о стању у испоруци кисеоника јавним здравственим установама у Српској.

Одлучено је ово данас на Колегијуму НСРС, а на предложеном дневном реду наћи ће се информација о проблемима испоруке кисеоника одговарајуће квалитете и концентрације прописане за лијек Јавним здравственим установама у Републици Српској за вријеме ванредне ситуације изазване вирусом корона, као и Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, по хитном поступку.

Сједница почиње у 12 часова, а уводно излагање поднијеће министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик недавно је најавио да ће Српска ускоро имати свој закон којим ће регулисати снабдијевање болница, те да ће то значити “протјеривање” Агенције за лијекове БиХ из РС.

– Ми ћемо за 2-3 дана предложити лекс специјалис Народној скупштини која ће то усвојити и регулисати питање снабдијевања болница на начин како смо данас разговарали и постигли општу сагласност. Суштина тог закона јесте да ће бити проглашено неважећим дјеловање Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ на простору Републике Српске и успостављен нови систем – рекао је Додик.

Подијели...
Извор
ЕУРОБЛИЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!