Требиње

Два пара близанаца највеће богатство Миjановића

Брачни пар Милијан и Сандра Мијановић, чланови Удружења „Бебе“ из Требиња, прославио је на Михољдан први рођендан својих близанаца Симоне и Радослава, рођених након што су прије три године рођене њихове двије старије сестре близанке Николија и Никодина, а све четворо су рођени вантјелесном оплодњом.

Мијановићи су након десет година борбе са стерилитетом добили најприје Николију и Никодину и то у првом покушају вантјелесене оплодње, а затим су искористили и други покушај и поново добили близанце Симону и Радослава.

Они су иначе први пар у Републици Српској којем је успјело да из два покушаја вантјелесне оплодње, које финансира Фонд здравства РС, оба пута добију близанце.

Због тога су, каже поносна мама Сандра, захвални, не само Фонду, већ и Удружењу „Бебе“ из Требиња, Градској управи, требињским и бањалучким здравственим установама, а посебно клиници „Медицо С.“, гдје су урађене обје вантјелесне оплодње.

Свим паровима који имају проблема са стерилитетом препоручују да не чекају много, већ да макар започну консултације са љекарима који ће их упутити шта даље да раде.

„Нама су љекари казали да немамо никаквих здравствених препрека да добијемо дјецу, па смо након посљедње лапароскопске интервенције сачекали још неколико мјесеци, а онда се опредијелили за вантјелесну оплодњу и одмах у првом покушају добили Николију и Никодину, али, с обзиром на то да смо и ја и супруг жељели бројно потомство и маштали о барем троје дјеце, одлучили смо се да искористимо и другу могућност преко Фонда здравства РС и добили Симону и Радослава, тако да сада нашој породичној срећи нема краја“, каже поносна мама Сандра.

Занимљиво је да су млађи близанци прославили први рођендан на Михољдан, а данас (петак), три дана након сестре и брата, двије старије близанке славе свој четврти рођендан.

Тата Милијан, који себе иначе сматра најбогатијим човјеком на свијету због своје дјеце, каже да су ово његови најсрећнији дани, када се и он и супруга осјећају можда и највише испуњеним у племенитој мисији родитељства.

Толико је био срећан након рођења двије старије кћери да је, будући да се Сандра породила у Фочи, за срећну вијест сазнао успут, јер је већ био кренуо тамо, али је, како каже, иако је професионални возач, једва стигао у Гацко, код женине родбине, а одатле су га они превезли даље.

„Не знам када сам био срећнији, када су ми се родиле Николија и Никодина или Симона и Радослав, испунивши ми кућу оним што прижељкује свака породица – игром, смијехом, али и дјечјим плачем“, додаје Милијан који је тренутно главни забављач и аниматор своје двије старије кћери, у ишчекивању да им се у играма у потпуности придруже и двоје млађих.

Срећа и у Удружењу „Бебе“

У Удружењу „Бебе“, које већ 12 година окупља парове са проблемима стерилитета из цијеле источне Херцеговине, кажу да је срећа брачног пара Мијановић у ствари и срећа свих 252 пара, колико броји ово удружење.

„Кад год се роди нова беба, члановима Удружења она представља заједничку срећу свих нас, и оних који су се преко ‘Беба’ остварили као родитељи, и оних који се надају да ће то ускоро постати“, каже Снежана Мисита, предсједница Удружења „Бебе“.

Она напомиње да је за непуних 12 година, колико дјелује Удружење „Бебе“, на свијет дошла 151 беба коју су добили парови са проблемом стерилитета, на чему су захвални и Фонду здравства, градоначелнику, здравственим радницима и свима који им помажу на било који други начин.

Подијели...
Извор
Независне
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!