Република СрпскаСрбија

Вучић се захвалио Додику и Петровићу на уступљеној електричној енергији Србији (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио се Републици Српској и Електропривреди Републике Српске, те српском члан у Предсједништва БиХ Милораду Додику и директору ЕПРС Луки Петровићу на уступљеној електричној енергији која тренутно недостаје Србији.

„Хоћу да се захвалим Републици Српској и Електропривреди, предсједнику Додику, Луки Петровићу и свима њима јер са њима заједно можемо да балансирамо – они нама дају данас, а ми ћемо њима да враћамо када ми будемо укључили нашу ТЕНТ (термоелектрану „Никола Тесла“) Б1, 650 мегавата, тако да смо се снашли по том питању“, навео је на прес конференцији предсједник Вучић.

У Електропривреди Републике Српске кажу да, упркос глобалној несташици енергената, Република Српска има довољно струје, тако да им остаје и за извоз, па грађанима Српске поручују да не треба да брину око тога, али ни око поскупљења кога неће бити, јер се глобална поскупљења енергената надомјештају управо извозом.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!