Привреда

Министар финансија Зора Видовић у радној посјети „Хидроелектранама на Требишњици“

Министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић боравила је данас у радној посјети предузећу „Хидроелектране на Требишњици“. Том приликом Видовићева је разговарала са руководством предузећа о пословним плановима и реализацији актуелних пројеката. Такође, Зора Видовић, као представник државног капитала, учествовала је у раду IV (четврте) ванредне сједнице Скупштине акционара Мјешовитог Холдинга „ЕРС” – МП а.д. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици” а.д. Требиње.

На Скупштини акционара анализиране су и једногласно усвојене Одлуке о усвајању Плана пословања и Одлуке о усвајању Консолидованог Плана пословања за 2021. године те  доношење Одлуке о усвајању Плана пословања и Консолидованог Плана пословања за период 2021. – 2023. године.

Након одржане Скупштине акционара Видовићева је истакла да јој драго што је у могућности да данас  присуствује раду Скупштине.

„Драго ми је да ово предузеће у наредном периоду предвиђа позитивно пословање и поред тога што је у консолидацији ’Дабар’, који још увијек у изградњи и који нема приходе. Хе ’Дабар’ је заиста велика инвестиција, инвестиција која ће овом систему донијети велике бенефите и тад очекујемо врло значајан профит и не само то него очекујемо и даљи наставак изградње хидроелектрана и овдје у Херцеговини и на ријеци Дрини.“ – истакла је Видовићева.

Министар финансија у Влади РС кратко се осврнула и на ’зелену енергију’, велики свјетски тренд.

„Знате да је ’зелена енергија’ велики тренд у свијету, а ми имамо огроман потенцијал. Морамо се потрудити да се тај потенцијал искористи изградњом хидроелектрана, вјетроелектрана и соларних електрана. У будућности основни проблеми у свијету биће вода и енергија, а ми имамо и једно и друго и требамо их искористити на правилан начин.“ – закључила је Зора Видовић и посјету Требињу наставила састанком са привредницима гдје је анализирано актуелно стање и перспективе пословања.

Подијели...
Извор
ХЕТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!