Свијет

НБА лига званично легализовала кориштење марихуане у наредној сезони

Најјача кошаркашка лига свијета (НБА) легализовала је конзумирање марихуане играчима који од ове сезоне више неће бити тестирани на ову супстанцу, јавља Адриан Војнаровски.

НБА лига више не сматра марихуану нелегалном супстанцом, а Синдикат играча (НБПА) потврдио је овом америчком новинару да НБА лига више неће имати насумична тестирања на марихуану, што значи да су дословно играчи добили дозволу за кориштење.

Јасно, то не значи да су након овога све остале супстанце дозвољене и Војнаровски преноси да ће тестирања бити настављена како би се сузбило кориштење супстанци које подстичу боље игре спортиста (стероиди), као и кориштење осталих наркотика.

„Договорили смо са Синдикатом играча да продужимо обуставу насумичног тестирања на марихуану за сезону 2021-22., а програм ћемо усмјерити на испитивање на производе који побољшавају перформансе, као и дроге“, рекао је у сриједу гласноговорник НБА лиге Мајк Бас.

Декриминализација марихуане годинама је главна тема на нивоу америчке владе, а тамошњи медији пишу да је америчка спринтерица Sha’Carri Richardson изостављена са списка за Олимпијске игре након позитивног теста на марихуану.

За крај се наводи да је више од пола америчких држава декриминализирало посједовање малих количина марихуане.

Подијели...
Извор
НБА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!