ЗдрављеРепублика Српска

„Драшкови војници“ не престају са терорисањем сервера УКЦ-а Републике Српске

Након пет дана од посљедњег напада хакера, јутрос од 7.20 часова сервер Универзитетског клиничког центра Републике Српске је под јаким нападима хакера који још увијек трају, саопштила је поменута здравствена установа.

„Овим путем обавјештавамо представнике медија и јавности да до даљњег Служба за информисање УКЦ РС не прима е-маилове, нити може одговарати са службене имејл адресе info@kc-bl.com„, наводи се у саопштењу УКЦ РС.

Како се додаје у саопштењу, нападом су поново погођене службене имејл адресе сарадника за информисање, секретарица генералног директора и неких чланова Управе.

„Обавјештавамо јавност да смо блокирани и тражимо разумијевање, не можемо одговарати јер не примамо улазне поруке те све упите можете слати на алтернативни имејл ukcrsinfo@gmail.com. Огорчени смо и ово сматрамо атаком и на саме пацијенте и њихово здравље, јер се често дешава да на наведене адресе стиже изузетно важна документација која се директно тиче лијечења пацијената како у нашој установи, тако и ван ње“, истиче се у саопштењу.

Из УКЦ РС напомињу да је на „нападнуте имејл адресе јуче стигла порука вулгарног садражаја са имејл адресе: draskovivojnici@protonmail.com, коју радници УКЦ-а Републике Српске најжешће осуђују и доживљавају као још једно понижење“.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!