Република Српска

Далибор Павловић поднио оставку на функцију градоначелника Приједора

Он се огласио саопштењем са јавност.

– Као носилац јавне функције и први човјек града Приједора, сносим одговорност да своје суграђане, али и ширу јавност извјештавам о послу који обављам баш као и о приватном животу уколико он утиче на добробит заједнице у чијој сам служби. Како писања и јавни прогон мене као човјека разним спиновима, вријеђањима, омаловажавањима, која су се посљедньих дана у појединим медијима појавила могу да уздрмају однос повјерења које са грађанима Приједора градим од ступања на функцију, овим путем обавјештавам јавност да прихватам приједлог предсједника СНСД-а Милорада Додика – саопштио је Павловић.

Истакао је да је за девет мјесеци рада стабилзовао буџет града Приједора.

– Ја сам са својим тимом из дефицита од 4,2 милиона КМ и 1,1 милионских судских пресуда успио да стабилизујем буџет и исплатим све обавезе које је град имао – додао је Павловић.

Додао је да су започети многи инфраструктурни пројекти.

– У завршној фази су преговори са два инвеститора гдје ћe бити запослено преко 200 ьуди. Приједор је постао градилиште и почео је ла се развија и живи. То је мој успјех. Својим суграђaнима који су осјетили нелагоду због мене, а због нечасног, нељудског и некоректног діеловања опозиције, којој ништа није свето, овим путем се дубоко извињавам. Желим да се захвалим свима на сарадњи, а онима од којих сам добио на хиљаде порука подршке обећaвам да ћу и након функције, остати човјек каквог ме знате. Спреман да помогнем свима. Људскост и поштење ми нису, нити ће моћи да униште. Правду ћy доказивати путем суда и нећy одустати од ње. Устрајаћу у настојању да збацим неправду која ми је овим путем нанесена – закључио је Павловић.

Према Закону, избори би требало да буду одржани у року од 90 дана, али не прије 30 дана.

Подсјећамо, предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да очекује оставку градоначелника Приједора Далибора Павловића, јер сматра да је то најбоље за њега након онога шта је урадио.

 – Оно што се могло видјети у јавном простору за мене је морално неприхватљиво, политички неодрживо и мислим да је за њега лично најбоље да напусти ту функцију – рекао је Додик.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!