Политика

Тегелтија донио одлуку о смјени Поџића

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија донио је данас одлуку о смјени министра одбране Сифета Поџића.

Предсједавајући Савјета министара, који је одговоран за усклађивање уставних односа Савјета министара са радом Предсједништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, ентитетима и Брчко дистриктом, као и за усклађивање рада Савјета министара, ову одлуку је донио након што је Поџић прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње повјерење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савјета министара.

Одлуку о смјени министра одбране, Тегелтија је упутио у Парламентарну скупштину БиХ.

Подсјећамо, претходно је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик затражио смјену Поџића због непоштовања Устава БиХ, јер је отказао војну вјежбу Војске Србије и Оружаних снага БиХ на Мањачи код Бањалуке, иако то може да учини само Предсједништво БиХ које је једино надлежно за вођење одбране и спољне спољне политике.

Такође, раније данас предсједавајући Савјета министара упутио је писмо министру одбране са захтјевом да стави ван снаге Одлуку о реализацији мјера и активности на организацији војне вјежбе „Мањача 21“, а којом се одгађа војна вјежба коју су планирале Оружане снаге БиХ и Војска Србије на Мањачи од 9. до 16. октобра.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!