Невесиње

Брнабић: И у наредној години ћемо помагати наше људе у Невесињу

Делегација Владе Србије предвођена премијерком Аном Брнабић боравила је данас у Невесињу. У згради општине одржан је састанак са представницима локалне управе на којем је разговарано о имплементацији пројеката који се финасирају од помоћи Србије. Уприличен је и обилазак града, Дома културе и школских објеката.

brnabic1

Премијерка Ана Брнабић подсјетила је да је од 2014. године Влада Србије у различите пројекте у Републици Српској уложила 88 милиона евра са жељом да поправи квалитет живота становника западно од Дрине.

‒ На молбу предсједника Вучића ове године смо посебну пажњу обратили на четири општине међу којима је и Невесиње, тако да је одобрено три милиона евра за пројекте које је предложила локална заједница ‒ рекла је Брнабић нагласивши да је циљ да „што више људи остане у прелијепом Невесињу“.

Она је потврдила да ће други дио одобрених средстава за општину Невесиње бити уплаћен до краја године.

‒ Ми ћемо и у наредној години зависно од економских кретања помагати наше људе у Невесињу и другим крајевима гдје живе Срби ‒ истакла је Брнабић додавши да је природно да матица брине о Србима ма гдје живјели.

brnabic19

Начелник општине Миленко Авдаловић захвалио се Влади Србије на помоћи коју је означио као историјска.

‒ Ово је први пут у историји да буџетска средства Србије систематски и јавно стижу у наш град и у име грађана сам неизмјерно захвалан предсједнику Вучићу, премијерки Брнабић и свим људима који су препознали Невесиње као мјесто за инвестирање.

Авдаловић је потврдио да су средства из прве транше намијењена за реконструкцију и надоградњу зграде у којој су смјештене Музичка школа, Народна библиотека, Градска галерија и будућа Спомен соба, проширење Дјечијег вртића, адаптацију мале зграде Основне школе, подстицаје привреди и запошљавању, асфалтирање градских и приградских саобраћајница и помоћ буџету.

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић нагласио је да се широм Српске ради на стотине пројеката које финасира Влада Србије.

‒ На овоме се неће стати и помоћ за наш народ у Невесињу и долини Неретве биће настављена ‒ истакао је Вујадиновић, додавши да је све то могуће захваљујући визији првог човјека државе Александра Вучића и економски и политички снажној Србији.

У наставку обиласка Херцеговине премијерка Србије ће посјетити Пребиловце и Мостар.

Планирана је посјета Цркви Васкрсења Христовог и спомен костурници у Пребиловцима, а у Мостару посјета Саборном храму Свете Тројице и Просвјетиној школи.

Премијерка ће у 18 часова отворити 102. Шантићеве вечери поезије у Владичанском двору у Мостару.

brnabic2
Подијели...
Извор
Радио Невесиње

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!