Европа

Након смрти дјевојке, Словенија суспендује вакцину џонсон и џонсон

Словеначко Министарство здравља одлучило је данас да обустави вакцинацију вакцинама џонсон и џонсон, а на препоруку Института за јавно здравље након што је 20-годишња дјевојка преминила у КЦ Љубљана.

Дјевојка је недавно вакцинисана векторском вакцином џонсон и џонсон, али је примљена у КЦ због појаве угрушака и крварења, преноси словеначко Дело.

Шеф неурологије Игор Риглер рекао је да не може да потврди да ли је до компликација дошло због вакцинације, али да је то вјероватно повезано, будући да су се слични случајеви дешавали у иностранству.

Казао је да се такви случајеви дешавају једном у 100.000 случајева.

Предсједница Комисије за вакцинацију Бојана Беовић рекла је да је за сада паметно да се обустави вакцинација вакцином џонсон и џонсон.

Словеначки министар здравља Јанез Поклукар рекао је да не зна детаље случаја, али да је покренута процедура како би се разјаснило шта се десило.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!