Србија

Чекаћемо 24 сата да НАТО реагује ако дође до погрома, ако се настави – реаговаће Србија

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија није ушла на територију Косова, зато што од Кумановског споразума и свим потоњим споразумима нема право да то учини и поручио да држава жели да се све ријеши мирним путем.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је поручио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу да Србија неће дозволити погром над Србима.

Вучић је рекао да мисли да су га у НАТО разумјели и да ће учинити све да заштите српско становништво на Косову.

„Ми смо рекли недвосмислено, а то сам поновио и генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу да са нашим трупама нећемо улазити на Косово и Метохију, јер нећемо да угрозимо мир. Чекаћемо на вас 24 сата да реагујете као НАТО, ако дође до погрома над Србима. Ако се буде наставио погром нашег становништва, Србија ће реаговати и неће дозволити да се то дешава“, објаснио је Вучић и изразио увјерење да су га људи у НАТО добро разумјели и да ће предузети све мјере да заштите српско становништво.

На наводе да „звецка оружјем“ због надлетања војних летилица у близини административних прелаза са Косовом и Метохијом, рекао је да се у данашњим разговорима са представницима ЕУ и НАТО „љутио на све своје саговорнике“.

„Ми сада имамо 14 авиона МиГ-29. Они су мислили да се ја шалим. Је ли Србија то нема право да подигне своје хеликоптере или авионе у централној Србији? Они се седам дана нису узбудили због оклопних кола косовске полиције, али јесу истог секунда кад је Србија показала да то неће дозволити“, казао је Вучић.

Подијели...
Извор
Мондо/Агенције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!