Република Српска

Састанак у Влади РС о припремама изградње аеродрома у Требињу

Наглашено
  • Предсједник Владе РС разговарао у Бањалуци са представницима више институција и јавних предузећа о припремама за изградњу аеродрома у Требињу.
  • Вишковић је изразио задовољство тренутним припремама за изградњу аеродрома у Требињу.
  • Очекује се да ће финални текст нацрта зонинг плана бити завршен током мјесеца октобра.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима више институција и јавних предузећа о припремама за изградњу будућег аеродрома у Требињу, саопштено је из бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Током састанка размотрене су активности на идентификовању и припреми неопходних инфраструктурних захвата у оквиру текуће израде Нацрта зонинг плана подручја посебне намјене „Аеродром Требиње“.

Вишковић је изразио задовољство тренутним припремама за изградњу аеродрома у Требињу, истичући да се ради о стратешком пројекту за Републику Српску, наводи се у саопштењу.

– Од свих надлежних институција, јавних предузећа, пројектаната и локалне заједнице очекује се максимално ангажовање како би се припреме за изградњу одвијале у складу са планираном динамиком – изјавио је Вишковић.

Према информацијама које су представници ресорних институција изнијели на састанку, очекује се да ће финални текст нацрта зонинг плана бити завршен током мјесеца октобра, с тим да би цјелокупна документација требала бити израђена у првом кварталу идуће године, након чега би се могло приступити извођењу радова на терену.

Влада Српске је на јучерашњој сједници донијела одлуку о преносу права и одговорности за изградњу и управљање будућим аеродромом на привредно друштво „Аеродром Требиње д.о.о.“.

Поред предсједника Владе Српске, у раду данашњег састанка учестовали су и представници привредног друштва „Аеродром Требиње д.о.о.“, Министарства саобраћаја и веза, Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије, Института за грађевинарство и екологију, Геодетске управе Републике Српске, Градске управе Требиње, Путева Републике Српске, као и више јавних предузећа и институција, укључених у припрему овог пројекта.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!