Невесиње

Ограничен рад угоститељских објеката

Наглашено
  • Ограничава се рад угоститељских објеката од 6 до 22 часа.
  • Савјетује се избјегавање окупљања у већем броју и држање дистанце.
  • Тренутно су активна 83 случаја вируса корона, а 238 лица је у изолацији.
  • Сви капацитети за лијечење обољелих од ковида-19 су попуњени а доста пацијената има тешку клиничку слику.

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Невесињу Општински штаб за ванредне ситуације усвојио је закључак којим се радно вријеме угоститељских објеката и приређивача игара на срећу ограничава у периоду од 6 до 22 часа. Надлежни инспекцијски органи ће пооштрити контроле актуелних мјера Републичког штаба, посебно броја лица на јавним и приватним окупљањима и кориштења заштитне маске у затвореном простору, као и примјене упутстава Института за јавно здравство РС.

Грађанима се савјетује да избјегавају окупљања у већем броју, држе дистанцу и уопште подигну ниво личне одговорности. Препуручује се да се обављање сахрана врши према упутствима које је раније донијела Епархија захумско-херцеговачка и приморска.

У Невесињу су тренутно активна 83 случаја вируса корона, а за 238 лица су уручена рјешења о обавезној изолацији.

У Ковид амбуланти Дома здравља у посљедњих 20 дана обављено је 520 прегледа, 189 лица је тестирано, а позитиван налаз на вирус корона имало је 126 особа. На болничко лијечење упућено је 48 пацијената.

У Болници Невесиње сви капацитети превиђени за лијечење обољелих од ковида-19 су попуњени и доста пацијената има тешку клиничку слику.

У невесињским образовним установама заражено је девет наставника и осам ученика. Наставни процес се одвија редовно. И наставницима и ученицима са респираторним проблемима сугерисано је да остану код куће. У Дјечијем вртићу епидемиолошка ситуација је задовољавајућа.

Подијели...
Извор
Радио Невесиње

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!