Федерација БиХХрватска

Милановић: Ја сам предсједник Хрвата у БиХ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио да не зна са каквим мандатом је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић дошао на сједницу Генералне скупштине УН и у чије име говори.

„Комшић је дошао као један од чланова Предсједништва БиХ. Не знам уопште са каквим мандатом и у чије име говори. Чак и да је представник Хрвата, јер функционишу као три члана, ја сам предсједника хрватских грађана и оних Хрвата који живе у БиХ. То је моја дужност и обавеза“, рекао је Милановић у Њујорку након обраћања Генералној скупштини УН.

Он је навео да је предсједник Хрвата у БиХ у оној мјери у којој Устав каже, да се брине и води рачуна о статусу Хрвата ван Хрватске, али уз поштовање земаља.

„Хрвати у БиХ и Њујорку имају право гласа“, рекао је Милановић.

Током обраћања Генералној скупштини УН, Милановић је говорио и о БиХ, изборним реформама, те немогућности Хрвата да бирају своје представнике.

„Да би кренула напријед, БиХ је потребан одговарајући институционални оквир за подјелу власти, заснован на начелима федерализма, децентрализације и легитимне репрезентације“, навео је Милановић.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!