Култура

Културни радник из Билеће Шћепан Алексић одликован у Србији

Приповједач и новинар Шћепан Алексић, који је и члан Удружења књижевника Српске, добио је признање Златна значка Културно-просвјетне заједнице Србије која се додјељује истакнутим личностима који су дуго година радили на афирмацији културних вриједности.

Осим Алексића који живи и ради у Билећи, награду из Републике Српске добио је и Ранко Павловић.

“Ја сам и раније добијао награде за свој рад и не могу рећи да свака од њих не прија, јер значи потврду онога што радите, али ми је посебно драго што је ово награда која долази из Србије, а ми Херцеговци смо загледани у Београд и у Србију, па зашто би ја био другачији”, казао је Алексић.

За ово признање га је предложио такође Билећанин Душан Салатић, познати културни радник из Србије, знајући Алексићеве афинитете и културни рад, односно, цјелокупни књижевни опус и јавни рад.

Златна значка Културно-просвјетне заједнице Србије додјељује се од 1976. године за дугогодишњи допринос развијању културних дјелатности – за несебичан, предан и дуготрајан рад.

Златну значку додјељују Културно-просвјетна заједница Србије и Министарство спољних послова Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, под покровитељством Министарства културе и информисања Србије.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!