Требиње

Лоша саобраћајна култура у Источној Херцеговини

Стање безбједности саобраћаја, за разлику од јавног реда и мира и других параметара, на подручју цијеле источне Херцеговине није задовољавајуће, а ниво саобраћајне културе је испод просјечног нивоа.

Начелник Полицијске управе Требиње истиче да се с тим у вези морају појачати све расположиве мјере како би се стање побољшало.

„Иако је Полицијска управа Требиње провела низ активности на санкционисању возача који се одлучују да за волан сједну под дејством алкохола и опијата, стање није добро, па користим прилику да апелујем на све возаче да чувају и своје и животе других људи, те да не сједају за волан у алкохолисаном стању“, истакао је Лакета.

Он напомиње да ће у наредном периоду бити укључен већи број пресретача на дијелу магистралног пута Требиње – Дубровник, у дијелу који пролази кроз Републику Српску, како би се подигао ниво безбједности саобраћаја и на овој дионици.

“Наша управа ће и даље проводити активности усмјерене на безбједност ученика, с обзиром да је почела школска година и неопходно је обратити пажњу на поштовање саобраћајних прописа у близини школа”, додаје Лакета.

У Полицијској управи Требиње додају да је у граду у посљедње вријеме примијетно да велики број власника паса не поштује Закон о јавном реду и миру када је у питању држање и шетња паса, па ће се више пажње обратити на такву појаву и санкционисати је, као и злостављање животиња.

На данашњој конференцији је речено да је у августу ове године евидентирано 20 случајева нарушавања јавног реда и мира, за која је пријављено 36 лица, од којих су осам повратници, а није било малољетника као извршилаца, нити су забиљежени случајеви нарушавања јавног реда и мира са пет или више лица.

У протеклом је мјесецу забиљежено 25 кривичних дјела.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Један коментар

  1. Sve ste u pravu gospodine Laketa.
    Da je sreće (ko sto nije) svaki put kad se zatvore kafane u Bileći, rasporediti miliciju po gradu. Jedne u Poparinu stranu, druge na pijacu.. Pa koga uhvate da je u alkoholisanom stanju DRAKONSKI kazniti za primjer drugima! Na semafore kod srednje i škole i dole one sto su na magistralnom putu treba dan-noć neko od policije dezurati. Toliko su se osilili Bilećani da nije bitno koje je svjetlo na semaforu. To leti koliko igdje može, posebno oko ponoći. Divljacima nikad kraja m

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!