Здравље

Шеранић о једној од теорија завјере: Корона може да ИЗАЗОВЕ СТЕРИЛИТЕТ, не вакцина

Нема ниједне научне потврде да вакцина утиче на развој стерилитета, код мушког или женског пола, поручио је министар здравља Ален Шеранић.

Бројне су теорије завјере у вези вакцина против вируса корона, а један од страхова међу људима, нарочито млађим који се нису остварили као родитељи, јесте да цјепива изазивају стерилитет! Министар Шеранић говорио је, између осталог и на ову тему у емисији „Очи у очи објективно“ коју реализује banjaluka.net у сарадњи са Елта ТВ.

– Ако се разболите од короне, у већем сте проблему него ако примите вакцину. Људи који оболе од короне због мултисистемског упалног процеса, који захвата и простату и материцу и тестисе, могу да буду у много већем ризику од стерилитета, него што је то случај с вакцинацијом. Мислим да научна и стручна јавност, колеге гинеколози, епидемиолози, треба да ради с јавношћу и објашњава релевантне чињенице када говоримо о вирусу корона – рекао је Шеранић.

Обје дозе вакцине против вируса корона у Српској је до сада примило 223.470 грађана, док је прву дозу примило 285.324 људи.

Министар истиче да није било озбиљнијих нежељених реакција. Углавном су се јављале блаже нежељене реакције које су везане за мјесто примљене вакцине или за благу температуру, језу, малаксалост, симптоми који трају један до два дана.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!