Република Српска

Смијењен Ћамил Дураковић

Ћамил Дураковић смијењен је са позиције предсједника Скупштине општине (СО) Сребреница, сазнају „Независне новине“.

За његову смјену гласало је 15 одборника, а један је био против.

Данас се одржава сједница локалног парламента, а овакав епилог био је очекиван, након што су српски одборници у Сребреници, њих 15, договорили да ће изгласати смјену Дураковића.

Подсјетимо, на сједници Колегијума СО Сребреница, одржаној 25. августа, изгласан је дневни ред наредне сједнице СО, која је обухватила и тачку дневног реда која се односи на смјену Дураковића.

Претходно су одборници српске националности у СО Сребреница доставили приједлог за његов опозив.

„Подносимо приједлог за опозив предсједника СО Сребреница. Приједлог подносимо због непримјереног и недоличног понашања и иступа предсједника Скупштине путем медија гдје наступа у својству функционера Скупштине, а не у своје лично име, те кршења пословника у вези са заказивањем сједница СО“, наведено је у приједлогу достављеном Колегијуму СО.

Како су додали, разлог за опозив је узастопно кршење Устава Републике Српске, негирање Републике Српске, те омаловажавање функционера Милорада Додика и Ненада Стевандића.

На челу ове локалне заједнице је Србин Младен Грујичић, што значи да локалним парламентом треба предсједавати неко из реда Бошњака.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!