Друштво

Пречистач отпадних вода пред гашењем. Нема средстава за рад

Синдикална организација Јавног предузећа „Пречистач отпадних вода“ у Билећи саопштила је да ово предузеће ускоро неће моћи да обавља дјелатност због недостатка основних средстава која се користе у процесу пречишћавања отпадних вода.

Из Синдиката су навели да је рачун предузећа у блокади од јануара, те да предузеће није у могућности да измири текуће обавезе, као ни набавку потребних средстава за рад.

„Посљедња плата коју су радници примили је у јануару и то за јун 2022. године и да обављају своје радне обавезе, с обзиром на то да је предузеће директно везано за заштиту животне средине, али да то више неће бити у могућности због наведених разлога“, наводи се у саопштењу Синдикалне организације предузећа „Пречистач отпадних вода“ у Билећи.

Директор овог предузећа Предраг Носовић рекао је Срни да је ситуација ескалирала, те да нису успјели да ријеше проблеме, да радници четири мјесеца нису примили плату и да нису у могућности да изврше обавезе према добављачима.

„Предузеће мора имати средства за одржавање, што за технолошки процес, што за опрему. Користимо крајње могуће резерве свих средстава које су нам потребне за рад. Уколико се овако настави, предузеће иде у смјеру гашења и престанка рада“, рекао је Носовић.

Носовић је изразио наду да ће радници „Пречистача отпадних вода“ бити укључени у систем отпремнина, те да би то било једино рјешење.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!