Србија

Додик: Имамо своју Републику, али наша држава је и Србија (ВИДЕО)

Ми у Републици Српској смо загледани у Србију, и ми је волимо. Ми имамо своју Републику, али наша држава је и Србија, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, на централној манифестацији у Београду посвећеној обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

– Јединство смо увијек показивали у најтежим историјским тренуцима, и то је дало карактер нашем народу, који се разликује од других поданика, и од оне далеке 1389. до 1914. године. Пролазили смо голготе, али нисмо дали слободу, која нам је у генима, јер Србин не може да живи без слободе – нагласио је Додик.

Он је још једном подсјетио ко је и одакле долази.

– Ми нисмо „Босанци“, ми смо Срби. Срби православци, говоримо српски, пишемо ћирилицу, славимо славу, и ништа ме не веже са рјечју „Босанац“. Зато нам кажите једноставно: Срби – поручио је Додик.

Додик је поручио свима да и даље не зна чиме то Срби изазивају друге.

– Не желимо друге да мијењамо, али своје поштујемо. Неће бити више Oлуја. А стартегија Србије каже да мора да штити Србе, ма гдје они били. И они који долазе иза нас да не помисле да позивамо на пушке, топове, није тачно. Ми имамо територију, народ, законодавну власт и ми тежимо да једног дана будемо равноправни са остатком слободног свијета као своји на своме – навео је Додик.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!