Здравље

Шеранић са Лончаром о ковид пропусницама

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је са министром здравља Србије Зораном Лончаром данас разговарао о ковид пропусницама и начину како грађане подстаћи на вакцинацију, те о реорганизацији болница у случају повећања ковид пацијената.

Шеранић је указао на то да је потребно схватити да је за релаксирање мјера неопходан већи степен вакцинације и да је са Лончаром разговарао о томе какве су намјере у Србији, али и бихејвиорална истраживања о питању прихватања вакцинације, које су тачке на које треба дјеловати у будућности.

Он је додао да је разговарано и о организацији здравственог система, односно реорганизовању болница у условима повећања броја обољелих од ковида да би се наставило збрињавање и нон ковид болесника.

– То је био разговор о теми неких стратешких одлука – како Србија приступа овом проблему и како ће у наредном периоду приступати, а друга тема која је била од интереса су ковид пропуснице и начин како видјети да грађане подстакнемо на вакцинацију кроз ограничавање одређених користи у средини – рекао је Шеранић новинарима у Београду.

Шеранић је напоменуо да је вакцинација најбоље оружје против епидемије, при чему проблем стварају дезинформације или полуинформације, те указао на позитиван примјер Данске и Шведске са великим обухватом вакцинације.

– Ово је ствар солидарности. Ствар је веома једноставна и само је на нама да ли ћемо ту чињеницу учинити једноставном или ћемо је закомпликовати како то ми знамо и умијемо – закључио је Шеранић.

Извор:РТРС

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!