Република СрпскаСрбија

Тројица браће поријеклом из Пала истовремено постали официри Војске Србије

Међу 139 кадета и кадеткиња који су данас испред Народне скупштине промовисани у официре Војске Србије је и тројица браће Рацковић, који су рођени као тројке.

„Наша срећа се множи са бројем три и то су наша три сина, који су рођени као тројке“, рекао је на промоцији официра Војске Србије поносни отац Рацковић.

Навео је да су се тројица браће одлучила за овај позив, да су завршили Војну гимназију, затим и Војну академију и да од понедјељка постају своји људи.

Отац је рекао да у фамилији немају традицију ношења униформи, али да су имали традицију доласка на сличне промоције.

„Имали смо породичну традицију да долазимо на промоције, обилазили смо аеромитинге, који су тада били популарни и ту се родила та њихова љубав“, рекао је Рацковић.

Каже да су одлучили у шестом разреду основне школе да се баве овим позивом и онда је трајало њихово истраживање, а породица је тек два, три мјесеца послије уписа у Војну гимназију постала свјесна њихове одлуке.

Рацковићи су поријеком из Сарајева, али је, стицајем ратних околности, дио породице избјегао у Пале, док се дио обрео у Србији. Новопечени официри и данас имају родбине у Палама и повремено долазе у нашу општину.

Извор: РТС/Паљанске новости

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!