Црна Гора

Ђоковић почасни грађанин Никшића

Гласовима одборника владајуће коалиције у никшићком парламенту одлучено је да Новак Ђоковић буде почасни грађанин Никшића.

Предсједник никшићке Скупштине, Немања Вуковић рекао је раније да је предлог за Ђоковића дала Комисија за додјелу јавних признања, која је формирана на претходној сједници Скупштине.

Први човјек никшићке Скупштине рекао је да се и лично радује да Ђоковић, који је поријеклом из Никшића, а који је вансеријским талентом, радом и одрицањем постигао спортске резултате за памћење, буде проглашен за почасног грађанина.

Ђоковић је добитник и највећег општинског признања Награде ослобођења Никшића 18. септембар која му је додијељена 2015.

Предлог за додјелу Награде ослобођења поднио је Тенис клуб Никшић, а у образложењу је било наведено да Ђоковић вуче коријене са ови простора и да је још као дјечак своје прве тениске тријумфе остваривао и у Никшићу на отвореним првенствима, које су организовали деведесетих година.

Из Тенис клуба су тада навели и да се још у дјетињству видио изузетан таленат Ђоковића, који је успио да испише нове странице свјетског тениса и докаже свим младим људима да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансеријски резултати и достиже прво место на свјетској листи.

Извор:РТЦГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!