Црна Гора

Отворено писмо Родољуба Драшковића, кнеза Херцеговине, предсједнику владе Црне Горе Здравку Кривокапићу

АКО НАМ НЕ ДАЈУ ДА БУДЕМО ЈЕДНО, ОНДА МОРАМО БИТИ ЗАЈЕДНО!

Поштовани предсједниче,

Није мали број догађаја када су кроз нашу заједничку историју очи Херцеговине и Херцеговаца биле упрте у Црну Гору и обрнуто. Херцеговини је Црна Гора више од сусједа, а често и више од саме себе, јер су са овог парчета истока долазили слободарство, надања и прегнућа од чега је често зависила и судбина Херцеговине и стање духа Херцеговаца. Исто тако, Херцеговина је у грчу и болу патила и дубоко учествовала у црногорским недаћама и историјским голготама.

Неизмјерне емоције, енергију и блискост историја је небројено пута потврдила и свједочила да су увијек Херцеговина и Црна Гора дисале једном душом.

Сва чула и срце народа Херцеговине посљедњих дана били су подешени на црногорску фреквенцију са зебњом, страхом и бригом да у колијевци чојства и јунаштва не потекне братска крв. Свједок сам бесаних херцеговачких ноћи и излива бескрајне радости и поноса, што је првенствено Вашом заслугом, мудрошћу, храброшћу и непоколебљивошћу у Христовој вјери, свечано устоличен Ваш и наш митрополит, његово преосвештенство Јоаникије. Рођен у срцу Херцеговине трајаће на трону Светог Петра Цетињског, снажно грлећи Херцеговце и Црногорце у вјерском, судбинском и животном смислу, чинећи нас једним и вјечно нераздијељеним.

Честитам Вам на Вашем немјерљивом доприносу, да овај велики чин и празник тако христолико засија свјетолошћу која пуни срца и даје наду да су пред нама дани прегнутог рада и бољег живота. Пословне активности у мојој Херцеговини и исто толико мојој Црној Гори немају само уобичајену економску димензију. У њима су уткане и метафизичке компоненте, па ме то чини још срећнијим и још успјешнијим, а догађај од 5. септембра ове године даје ми снагу и мотивацију да те компоненте никад не занемарим. Са оваквом пословном филозофијом, тежећи хармонији циљева и резултата спреман сам да још активније учествујем у достизању економског и сваког другог благостања и у Херцеговини и у Црној Гори. Желим да знате да сам на овом пољу још отворенији и још спремнији за нова дјела.

На крају, примите изразе мог дубоког уважавања за све што чините и што намјеравате чинити на функцији предсједника Владе Црне Горе, а нарочито за повратак повјерења, поштења, људског достојанства и грађанске слободе.

Кнез Херцеговине, Родољуб Драшковић

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!