Федерација БиХ

Човић никад конкретнији: Не буде ли легитимног представљања, неће бити ни БиХ

Подијели...

Драган Човић, лидер ХДЗ БиХ и предсједник ХНС БиХ данас је у Грабовици коментарисао изјаве високог представника у БиХ, Кристијана Шмита у Њемачкој.

Кристијан Шмит као високи представник у БиХ мислим да није на било чијој страни. И када је говорио о овоме да имамо проблем легитимног представљања говорио је и о заштити Босне и Херцеговине. Јер, ако тога не буде неће бити ни Босне и Херцеговине. Он само штити БИХ и сва три народа и све грађане БиХ – казао је Човић.

Истакао је да Устав мора профункционисати.

– Оно што сам ја чуо од господина Шмита и кроз два службена разговора која смо имали је, прије свега, давање шансе БиХ да профункционише као нормална држава. Док је овакав Устав њега ћемо слијепо подржавати. Када дође неки нови, ако смо га у стању направити, неће се наметнути. Ми га морамо договорити, као представници политика у БиХ и онда ћемо имати так нови оквир који ћемо опет морати поштивати. Лажно позивање на пробосанско, нека ми неко објасни шта значи пробосанско у Босни и Херцеговини, лажне патриотизме у име једне политичке опције или групације мислим да су бесмислени. Ја размишљам о Босни и Херцеговини као својој домовини и зато ријечи господина Шмита, иако не коментирашем шта неко говори ја мислим да тражимо рјешења како у овој години као неизборној завршимо изборно законодавство и уважио све пресуде Суда у Стразбуру, без изузетка – казао је Човић, преноси Аваз.

Поручио је да ће сви морати одрадити свој дио посла.

– До краја септембра имаћемо интензивне разговоре да тај посао окончано до краја и да се више не тргује око тога има ли Хрвата превише у институцијама или премало. Устав и закон то је оквир за наше понашање, а све друго сматрат ћу рушење Босне и Херцеговине и ти из Сарајева који данас гласно заговарају такве приче у бити су највећи рушитељи нормалне европске БИХ под плаштом неке грађанске какве ли већ – навео је Човић.

Извор:ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!